Adana diğer sağlık personeli eğitimi, Adana ilinde düzenlenmekte olan bir sertifikalı eğitimdir. Bu eğitimi almak isteyen kişiler sağlık alanında bir bölümden mezun olmak zorundadırlar. Sağlık alanından mezun olmuş kişiler kolayca diğer sağlık personeli eğitimine katılabilmektedirler. Bu eğitime katılan ve başarıyla sertifikasını alan kişiler diğer sağlık personeli unvanını yani işyeri hemşiresi unvanını almaktadırlar. İşyeri hemşireleri, işyeri hekimleri ile birlikte çalışmakta ve onlara yardımcı olmaktadırlar. Diğer sağlık personeli eğitimi Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile verilmektedir. Eğitim süresi ve eğitimin içeriği Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmektedir.
Adana işyeri hemşireliği sertifikası, Adana’daki ilgili eğitimleri almış kişilere verilmektedir. Fakat bu sertifika için ilgili eğitimi almak yeterli değildir. Ayrıca staj tamamlanmalı ve kişi sınavdan geçer not almalıdır. İşyeri hemşireliği sertifikası, diğer sağlık personeli eğitiminin sonunda verilmektedir. Bu eğitimde 45 saat online, 45 saat ise örgün eğitim mevcuttur. Öncelikle online eğitim tamamlanmaktadır. Ardından kursta örgün eğitim gerçekleştirilmektedir. Eğitim sonunda eğitimi alan kişiler sınava girmektedir. Bu sınav için geçerlilik notu 70 olarak belirlenmiştir. İşyeri hemşireliği eğitimindeki tüm içerik Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Ayrıca yine sınavlardan da aynı kurum sorumludur. Bu eğitimi alan ve sınavdan da geçerlilik puanının üstünde puan alan bir sağlık mezunu işyeri hemşireliği sertifikası almaya hak kazanmaktadır. Bu sertifika ile işyerlerinde işyeri hemşiresi olarak çalışmaya başlayabilmektedirler. Sertifika için önemli olan nokta şudur: öncelikle bu sertifikaya başvuruları sadece sağlık mezunları gerçekleştirebilmektedirler. Ardından eğitimin tamamlanması ve sınavın verilmesiyle birlikte sertifika hakkı kazanılmaktadır. Bu sertifikaya Adana ilinden, Adana işyeri hemşireliği sertifikasıolarak da ulaşılabilir.
Diğer sağlık personeli kursu yukarıda bahsedilen işyeri hemşireliği sertifikası için hazırlanan bir kurstur. Bu kursa katılan kişiler sınavda başarılı oldukları takdirde diğer sağlık personeli unvanını alabilmektedirler. Bu kursa katılımın ön koşulu kişinin sağlık mezunu olmasıdır. Kurs süresince kişiye mesleği hakkında eğitimler verilmekte ve olası durumlar hakkında örnekler verilmektedir. İşyeri hemşireliği özel bir alandır. Her işyerinin kendine özgü hastalıkları ya da kazaları olabilmektedir. Mesela tersane ortamında çalışan insanlarda gürültüden dolayı duyma kaybı ve raspadan kaynaklı akciğer hastalıkları gözlemlenebilmektedir. Fakat ofis ortamında çalışan insanlarda omurga rahatsızlıkları daha çok gözlemlenmektedir. Bu yüzden her iş yerinin kendi hastalığı var demek yanlış bir tabir olmaz. İşyeri hemşirelerine de kurs süresince bu gibi bilgiler verilmekte ve ne gibi önlemler alabilecekleri hakkında bilgilendirme yapılmaktadır. İşyeri hemşireleri çalıştıkları işyerinde çalışanların aşı takibini yapmakla ve gerekirse hastalıklarını takip etmekle yükümlüdür. Ayrıca bir kaza sırasında ilk yardım yapmak da işyeri hemşirelerinin görevleri arasındadır. İşyeri hemşireleri çalıştıkları yeri araştırmalı ve olası kazaları çalışanlar ile paylaşarak bir eğitim ortamı oluşturmaları gerekmektedir. İşyeri hemşireleri kurs süresince bu tarz bilgileri öğrenmektedir. Adana ilinde bu kursa Adana diğer sağlık personeli kursuolarak ulaşabilmektedirler.