Diğer sağlık personeli özelde de iş yeri hekiminin genelde ise iş sağlığı ve güvenliği uzmanının yürütmüş olduğu hizmetlere yardım etmektedir. İşlerin sağlık ve doküman kısımlarında çok yetkindirler. İşletmenin sağlık kayıtlarını tutup tüm çalışanların periyodik şekilde muayenelerini takip eder.
Yönetmeliklere göre diğer sağlık personeli: İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevlendirilmek için Bakanlıklarca belgelendirilen sağlık memuru, hemşire, acil tıp teknisyeni ve de çevre sağlığı teknisyeni diplomasına sahip kişiler ile Bakanlıkça verilen işyeri hemşireliği sertifikasına sahip kişilerdir. Bakanlıklarca yetkilendirilebilmek için toplamda 90 saat sürecek Diğer Sağlık Personeli Eğitimine katılmak ve ardından da Bakanlık tarafından ÖSYM’ye tarafından yaptırılan sınavdan minimum 60 puan almak gereklidir. Diğer Sağlık Personeli sertifikasıyla OSGB’ler bünyesi içerisinde kurucu eleman olarak çalışılabilir, daima tehlikeli sınıfta yer alan tüm işyerlerinde görev alınabilir.
Eğitim Bakanlığın onayı alındıktan sonra başlamaktadır. Uzaktan eğitim toplamda 45 saat sürmektedir. Bu Eğitim tamamlandıktan sonra hemen ardından örgün eğitim başlar. Örgün eğitim de 45 saat sürer. Eğitimin her bir bölümü zorunlu olduğu için ardışık bir bölümü tamamlamayan kursiyer diğer bölümlere giremez. Eğitime yalnızca bu bölüm mezunları katılabilir: Hemşire, Sağlık memuru, Acil tıp teknikeri ve de Çevre sağlığı teknisyeni. Bir kişinin istenen bu bölümlerden mezun olması sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca açılan ve ÖSYM ile gerçekleştirilen bu sınavda istenilen taban puanı alan tüm kişiler Düzce işyeri hemşireliği sertifikası (diğer sağlık personeli belgesi) alabilirler.
Sınav ise ÖSYM tarafından yapılır. Her yıl açıklanmakta olan sınav takvimi ÖSYM tarafından duyurulur ve ÖSYM sınav takvimi belirlendikten sonraki süreçte Öğrenci İşleri sizleri sınava başvuru işlemleriyle ilgili detaylı olarak mail yoluyla bilgilendirip yönlendirir. Sınav başvurusu işlemlerinin öğrenciler tarafından yapılma zorunluluğu bulunmaktadır. Sınavda 60 puan üzeri alan katılımcılar işyeri hemşireliği sertifikası almaya hak kazanır. Katılımcıların sertifika numarası ÇSGB tarafından belirlenmiş olan sertifika ücreti yatırıldıktan sonra www.isgkatip.gov.tr adresi üzerinde aktif olur. İş sözleşmesini yapabilmek adına sadece bu sertifika numarası yeterlidir. Bakanlık tarafından ayrıyeten basılı bir sertifika gönderilmez. Sertifikaların her 5 yılda bir şekilde güncellenmesi zorunluluğu vardır. Güncelleme işlemini de İş Sağlığı Güvenliği Genel Müdürlüğü yapar. Kayıt için istenilen belgeler ise; kimlik fotokopisi, diploma fotokopisi ve de kayıt dilekçesidir.
Düzce diğer sağlık personeli kursu olarak tüm eğitimlerimizi tecrübeli ve işinde uzman kadromuz ile birlikte yapmaktayız. Düzce diğer sağlık personeli eğitimi ile sizler de son derece profesyonel eğitmen kadromuzla bu eğitimi alabilir, işyeri hemşiresi olabilirsiniz. Diğer sağlık personelliği eğitimi gün geçtikçe yaygınlaşmakta ve popülerleşmektedir. Bunun sebebi ise bu alanda oluşan iş ağının geniş olup eleman yetersizliği olmasıdır. Sizler de iş imkânı geniş olan bu eğitimi alıp sertifika sahibi olmak için hemen bizimle iletişime geçin.