İş sağlığı ve güvenliği alanında görevlendirilen ve Bakanlık tarafından yetki belgesi ve sertifikası bulunan tüm doktorlara, İşyeri Hekimi denir. İşyeri hekimliği mesleği geçtiğimiz yıllarla Tıp mezunları adına ciddi bir etiket olmuştur. Görevlerin yetki ve sorumluluğu yönetmeliğin kapsamı içerisinde tanımlanmıştır. İşyeri hekimi profesyoneldir, iş güvenlik uzmanıyla birlikte koordinasyonlu bir şekilde çalışır. Özelikle de çalışanların ergonomi, sağlık ve meslek hastalıkları üzerinde çalışmalar yapar. Gaziantep işyeri hekimliği kursu kurumumuz İşyeri Hekimliği eğitimlerinde daima öncü kurumdur. Kurumumuz verdiği eğitim sonrasında rehberlik ve de bunun yanında danışmanlık hizmeti vererek isminden sıkça söz ettiren bir kurumdur.
Gaziantep işyeri hekimliği sertifikası ile kamu kurumlarında çalışanlar ek gelir elde etmektedir. Yasa ve yönetmelikler kapsamında vermiş olduğumuz sertifikanız her iş yerinde geçerlidir. Verilen sertifika ömür boyu geçerli bir belgedir. İş yerlerinde oluşacak olan çalışma ortamının sağlığı etkilemesi açısından denetlenmesi, çalışanların sağlıklarıyla ilgili gözlemlerin yapılması, risklerin değerlendirme görevlerin aktif olarak rol alınması, rutin olarak çalışanların sağlık kontrollerinin yapılması işyeri hekimlerinin en temel görevleri arasında yer alır. İşyeri hekimliği günümüzde çok önemli bir kavram şeklinde ön plana çıkmakta, İş Sağlığı ve Güvenliğinin de ayrılmaz bir parçası şekilde görev yürütürler. İşyeri Hekiminin genel görevi, çalışma hayatı içinde yer alan bireylerin ruhsal ve de fiziksel sağlıklarının kontrollü bir şekilde sağlanması ve de iş yerindeki çalışma koşullarının bunlara göre hazırlanması sağlanmaktır. İş sağlığını ve güvenliğini tehdit eden engeller de İşyeri Hekimlerince belirlenir ve tamamen ortadan kaldırılır. İşyeri Hekimi, yalnızca sağlık hizmetleriyle yükümlüdür.
Gaziantep işyeri hekimliği eğitimi doktorların iş yerlerinde iş güvenliği ve sağlığı alanında hizmet vermesini sağlar. Bu eğitim teorik ve de pratik olacak şekilde iki adet bölüme ayrılmıştır Eğitimin teorik bölümü 180, pratik bölümü de 40 saattir. Pratik eğitim iş yeri hekimi bulunan iş yerleri içerisinde yapılmaktadır. İşyeri Hekimliği programının en temel amacı, iş yeri doktorluk hizmetini sunmak isteyecek doktorlara, mesleki becerisini geliştirme ve de bu alanda da uygulayabilme alanı sunmaktır. Türkiye’de bulunan tıp fakültesi mezunları veya yurt dışında tıp okuyan ve YÖK’ten bu alanda denkliğini sağlamış bakanlık onaylı tıp fakültesi mezunları iş yeri hekimliği kursu alıp işyeri hekimi olabilir.
Tıp fakültesinden mezun olan hekimler, Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş olan eğitim kurumlarından; 220 saat olan eğitimi alarak ve de Bakanlığın yaptığı tüm sınavlarda 100 puan üzerinden minimum 70 alarak başarılı sayılır ve de böylece işyeri hekimi olabilirler.
Başvuru Formu, Eğitim Sözleşmesi, ÇSGB Dilekçesi, Diploma Fotokopisi ve Nüfus Cüzdanı Fotokopisi. Bu eğitim Programının süresi, teorik 180 saat, uygulama da 40 saatten az olmayacak bir biçimde tasarlanmış ve toplam olarak 220 saatten az olamaz.