ÇSGB iş yeri hekimi ve diğer sağlık personeli yönetmeliklerine göre 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununda bahsi geçen iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarında ve OSBG ‘lerde iş güvenliği uzmanı ya da işyeri hekimi ile birlikte çalışan kişilere diğer sağlık personeli ya da iş yeri hemşiresi denmektedir.
İş sağlığı ve güvenliği son yıllarda devlet tarafından yoğun çalışmaların yapıldığı alanlardan biridir. Çalışanların ve işverenlerin yapması gereken kurallar ve alınması gereken kararlarda rehberlik edilmesi, çalışanların sağlık koşullarının iyileştirilmesi adına belirli oranda çalışan sayısına göre her iş yerinde bir iş yeri hemşiresi bulundurulması da yasal olarak zorunludur.
Sağlık sektöründe yeni bir istihdam yaratan bu karar ile sağlık alanlarından mezun olan kişilerin iş bulmaları daha kolay hale gelmektedir. İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde çalışmak üzere olan adayların mutlaka diğer sağlık personeli eğitimlerini tamamlamış olmaları gerekmektedir. Malatya diğer sağlık personeli eğitimi bu konu da adaylara başarılı bir eğitim süreci fırsatı sunmaktadır.
İşyeri hemşiresi kurslarına katılarak kursu başarılı ile tamamlayan adaylar Bakanlık tarafından ÖSYM’ e yaptırılan 100 soruluk sınavdan en az 70 puan almak zorundadır. Malatya diğer sağlık personeli kursu katılmak isteyen adayların;
Belgeleri ile birlikte kursumuza müracaat edebilirler. İşyeri hemşiresi olmak için adaylardan istenen mezuniyet şartı ise;
Yukarıda bahsi geçen okullardan mezun olan kişilerin diğer sağlık personeli eğitim programlarına katılarak eğitimlerini tamamlamaları ve eğitim sonunda Bakanlığın ÖSYM’ye yaptırdığı sınavdan 100 üzerinden70 puan alması durumunda diğer sağlık personeli sertifikası almaya hak kazanır. Malatya diğer sağlık personeli sertifikası almak isteyen adaylara sunmuş olduğu kaliteli, açık, net ve anlaşılır eğitim ile çok kolay bir şekilde bu belgeyi alabilirsiniz.
Kursumuz içerisinde diğer sağlık personellerinin eğitimleri uzaktan ve örgün bir şekilde yapılmaktadır. Bu programların eğitim içerikleri ile programda görevli olacak eğiticilerin nitelikleri Genel Müdürlüklerce belirlenir. Eğitim süresi 90 saat olacak şekilde düzenlenmektedir. Bunun yarısı uzaktan yarısı da örgün bir şekilde sunulur. Adayların eğitim aldıktan sonra 3 yıl içerisinde Bakanlıkça yaptırılacak sınava katılmaları gerekir. Adayların ilk sınavdan başarısız olması durumunda bir kez daha sınava katılma hakları bulunur. Yani eğitim aldıktan sonra toplamda 2 defa sınava girme hakkınızda bulunmaktadır. Adayların almış oldukları belgeler her 5 yılda bir eğitim yenilenmesi ile güncellenir.
Malatya’da benzersiz bir diğer sağlık personeli eğitimi almak isterseniz seyreltilmiş sınıflarımızda yerinizi almak için hemen arayınız.