2013’te yayınlanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İşyeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkındaki Yönetmelik’e göre diğer sağlık personeli, 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununda bulunan İSG kurul çalışmalarında ve OSGB’lerde iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimiyle ortaklaşa çalışan kişi olarak tanımlanmıştır. Diğer sağlık personeli (işyeri hekimi) olabilmek için, 90 saat süren bir eğitim almak ardından ÖSYM’nin yapmış olduğu sınavdan en az 70 puan almak gerekmektedir. Bu kişiler çok tehlikeli sınıfında yer alan, çalışanları iş güvenliği uzmanı, iş yeri hekimi olan ve ondan daha fazla çalışanı olan işletmelerde görevlendiriliyorlar. Tam süreli hekimlerin görevli olduğu işletmelerde diğer sağlık personeli bulundurma zorunluluğu bulunmamaktadır. Diğer sağlık personeli bulunduran işletmelerde sağlık ve denetim işlemleri daha hızlı ve etkili devam etmektedir.
Nevşehir diğer sağlık personeli kursu uzaktan 45 saat ve örgün 45 saat olarak toplamda 90 saat olmaktadır. Kursun tüm bölümleri zorunludur bu yüzden bölümleri tamamlamayan bir kişi diğer bölümlere katılım sağlayamayacaktır. Eğitimini tamamlamış olan adaylar 3 yıl içerisinde ÖSYM’nin yapmış olduğu sınava girmelidir. Bu 3 yılda adayların 2 sınav hakkı bulunmaktadır. Bu 2 sınavdan birinde en az %70 başarı sağlayan adaylar sertifikalarını alabileceklerdir. 2 sınavda da başarısız olan adaylar eğitimi tekrar almak zorunda kalacaklardır. Sınavda başarılı olan adaylara veya Genel Müdürlük ve bağlı birimlerde 5 yıl çalışmış olanlara veya iş sağlığı ve güvenliği programlarından mezun olanlara sertifika verilecektir. Bu sertifikalar 5 yılda bir yenilenmelidir. Nevşehir diğer sağlık personeli eğitimi için adayların lisans, ön lisans ve lise mezunu hemşire; lisans, ön lisans, lise mezunu sağlık memuru; lise mezunu acil tıp teknikeri, lisans, ön lisans, lise mezunu çevre sağlığı teknisyeni olmaları gerekmektedir. Sertifikaya sahip olan adaylar İSGB ve OSGB’lerde çalışabilmektedirler.
Çalışma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı kamuda çalışan sağlık personelinin bir ayda 30 saate kadar çalışmasına olanak sağlamıştır. Diğer sağlık personeli çok tehlikeli sınıfta yer alan işletmelerde 10 ile 49 çalışanı olanlar çalışan başına ayda en az 10, 50 ile 249 çalışanı olanlar en az 15, 250 ve daha çok çalışanı olan işletmeler ise çalışan başına ayda en az 20 dakika görev yapmalıdır. Diğer sağlık personeli görevlendirildiği işletmede sözleşmesinde yer alan süre kadar hizmet vermek zorundadır. Eğer kişi 2 ya da daha fazla işyeriyle kısmi sözleşme yapmışsa kişinin çalışma süresinden düşürülmektedir.
Nevşehir işyeri hemşireliği sertifikası sahibi olan kişiler işletmede işyeri hekimi ile beraber çalışır. Muayene sırasında işyeri hekimine yardımcı olur. Çalışanların çalışma öykülerini işe giriş muayene formuna yazar. Özel politika gerektiren grupları takip eder ve gerekli muayeneleri yaptırır. İlk yardım hizmetlerinin organizasyonunda işyeri hekimiyle çalışır. Çalışanların sağlık eğitiminde yardımcı olur. Destek elemanlarının ve görevli çalışan temsilcisinin çalışmalarına yardımcı olur ve iş birliği yapar.