Birçok hekimin hayalleri arasında olan işyeri hekimliği Konya işyeri hekimliği kursu ile artık çok daha kolay. İş yeri hekimliği, doktorların girdiği TUS sınavından ayrışarak farklı bir sınav ile görevlendirilme sağlanan bir alandır. TUS, hekimlerin herhangi bir tıp alanında uzmanlaşmaları için yapılan bir sınavken işyeri hekimliği çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bir sınavdır. Bu mesleği icra eden hekimler iş yerlerindeki sağlık koşullarından personelin sağlık durumlarına kadar her türlü şeyden sorumludurlar. İşyeri hekimi olmak isteyen doktorlar öncelikle bir kursa kayıt yapmak zorundadırlar. Kursu tamamladıktan sonra istedikleri kadar çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının düzenlediği sınavlara girebilirler. Başarısız olmaları durumunda tekrar kurs alma zorunluluğu yoktur.
Konya işyeri hekimliği kursu bu alanda mesleklerini icra etmek isteyen doktorlara her türlü yeterliliği sağlayacak düzeyde eğitim vermektedir. Bir işyeri hekimi görevlendirildiği kurumda personelin sağlık ile iş güvenliği açısından tehlike arz edecek alanlarda önlem alma ile yetkilendirilmiş kişidir. Alanında uzman kurs eğitimi veren bir kursta eğitim almak her açıdan fayda sağlayacaktır.
Konya işyeri hekimliği sertifikası çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının işyeri hekimliği sınavına girebilme şartları arasında, zorunlu kriterlerden birisidir. Bu sertifikaya sahip olmadan bu sınava girmek mümkün değildir. Sertifika zorunluluğunun amacı bu işi yapacak hekimlerin görev ve sorumluluklarını iyi bir şekilde öğrenmeleridir. İşyeri hekimlerinin birçok görev ve sorumluluğu bulunmaktadır. Bu kişiler görevlendirildikleri kurumlarda sağlık alanlarında personel güvenliğini sağlamak ile görevlidirler. İşe alınacak personelin bu işe uygun olup olmadığı sağlık taraması yapılarak belirlenir. İstihdamı sağlanan personelin rutin kontrolleri belli aralıklarla yapılır. Özellikle tehlikeli maddelerin kullanıldığı iş yerlerinde, bu zararlı maddelerin sağlık açısından personel üzerinde ne gibi etkiler bıraktığı analiz edilir. Firma yetkililerine iş sağlığı ve güvenliği açısından önerilerde bulunulur. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi için yetkililere direktiflerde bulunurlar. Olası bir iş kazası meydana gelmesi durumunda ilk müdahaleyi yapmaktan işyeri hekimleri sorumludur.
Konya İşyeri hekimliği eğitimi sonunda, doktorların bu mesleği icra etme konusunda yeterli oldukları bir sertifika ile kanıtlanmış olur. Eğitim sonunda sınavdan başarılı bir şekilde geçerek göreve atanan hekimler, görevlerini icra ederken herhangi bir kurum ya da kuruluştan direktif almazlar. Mesleklerinin gerektirdiği şekilde hareket etmekten sorumludurlar. Bu eğitimi almak isteyen hekimlerden diploma ya da geçici mezuniyet belgesi, ıslak imzalı olacak şekilde başvuru belgesi ve nüfus cüzdanı fotokopisi istenmektedir.
Kurs eğitimi süreleri şu şekildedir. 90 saat canlı ve online olacak şekilde 15 gün uzaktan eğitim yolu ile ders verilir. Daha sonra yine 90 saat ve yine 15 gün sürecek şekilde uzaktan asenkron biçiminde ders verilir. En son aşamada ise 5 gün ve 40 saat sürecek şekilde yüz yüze uygulamalı eğitim verilir.